Amazon Sipariş İptali ve İadesi

Türkiye’de de açılmış olan Amazon, birçok kişi tarafından uluslararası sipariş vermek için kullanılmaktadır. Ancak tüketiciler sipariş verdikleri ürün hakkında Amazon sipariş iptali ve Amazon para iadesi işlemleri yapmak isteyebilir. İptal etme işlemini nasıl yapacağınızı detaylı olarak açıkladık.

Her ne kadar karmaşık gelebilse de, yapmanız gerekenler oldukça kolaydır. Bunun için tek yapmanız gereken firmanın kendi sitesine girdikten sonra hesabınıza girmektir. Ardından siparişlerim bölümüne geldiğinizde, aktif tüm siparişleriniz listelenir.

Bundan sonra iptal etmek istedikleriniz işaretlenir ve iptal et üzerine dokunulur. Böylece tüm seçtiğiniz siparişler iptal edilir. Hepsi geri dönüş yoluna çıkacağı için, bundan emin olmanız gerekir. Zira fikrinizi değiştirirseniz bulunduğu yerden yoluna tekrar devam etmez.

Amazon Üçüncü Taraf Ürün İadesi

Amazon içerisinde satış yapan üçüncü taraf satıcıları da mevcuttur. Birçok kişi buradan da sipariş gerçekleştirir. Ancak bilmeniz gereken en önemli husus, iptal talebinizi geçerli bir şekilde iletmeniz olacaktır. İptal talebiniz önce mağaza tarafından incelenmektedir onaylandığı taktirde iadeniz tamamlanacaktır. İptal talebinizi onaylandığında iade numarası aracılıyla ürünü sorunsuz bir şekilde kargo firmasına teslim etmeniz gerekecektir.

Bunun için iletişim formunu doldurmanız mümkündür. Ardından yanıtınız, satıcı tarafa gönderilir. Bununla beraber sonrasında iptal garantisi verilmemektedir. Mesajı yolladıktan 1 saat sonra iptal edilip, edilmeyeceğini öğrenebilirsiniz. Bu bilgi size mail yoluyla iletilir.

Eğer detaylı incelerseniz, geniş bilgi yer alacaktır. Sipariş iptali esnasında yapmanız gerekenleri ve para iade süresini yazımızın devamında açıkladık. Bu adımları dikkatlice incelmenizi önermekteyiz.

Amazon iade edilmeyen ürünler nelerdir?

amazon iade edilmeyen ürünler

Amazon iade politikası iade kabul etmeme nedenleri görsel olarak paylaşıldı. Talep oluşturmadan önce yukarıdaki uyarılara bakmanız gerekir.

Amazon Sipariş İadesi

amazon sipariş iptal etme

Günümüzde birçok kişi ürünü aldıktan sonra, herhangi bir sebeple geri iade etmek isteyebilir. Amazon sipariş iptal etmek için öncelikle iade talebi oluşturmanız gerekmektedir. Platform da buna yönelik bir seçenek sunmakta olup, Amazon iade süresi 30 gündür. Bu durum Genel Mağaza ürünlerini teslim aldığınız günden itibaren geçerlidir.

  1. Amazon sipariş iptali ve iadesi için www.amazon.com.tr adresine giriş yapın,
  2. Sipariş verdiğiniz hesabınıza girin,
  3. Sağ üst tarafta bulunan “İadeler ve Siparişler” menüsüne tıklayın,
  4. İptal etmek istediğiniz ürünün alt tarafında bulunan “İptal Et” butonuna tıklayın.

İptal talebiniz ardından da gerekli iade işlemleri uygulanır. Amazon iptal edilen sipariş para iadesi şayet ürününüzü Amazon’dan almışsanız, ayrıca paranızın hangi hesaba yatırılacağını da bu esnada girmeniz gerekir.

Amazon provizyon nedir?

Amazon ve benzeri alışveriş sitelerinde sıkça karşılaşılan bir durum olan provizyon alınamadı hatası bankanız kaynaklıdır. İnternet bankacılığı açık olmayabilir veya limitiniz yeterli olmayabilir. Bu sorunu çözebilmek adına bankanızın müşteri hizmetleri numarasını arayabilirsiniz.

Amazon para iadesi ne zaman yapılır?

Amazon.com.tr üzerinden vermiş olduğunuz siparişlerin iade işlemi onaylandıktan ve ürün satıcıya ulaştıktan sonra en geç 10 iş günü içerisinde para iadesi yapılır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


Türkiye Slot Siteleri