8383 Abonelik İptali Nasıl Yapılır?

8383 abonelik iptali ve iptal etme işleminin nasıl yapıldığını detaylarıyla paylaştık. İptal ettikten sonra dilediğiniz zaman tekrar aboneliğinizi aktif edebilir veya tek bir sorgu yapabilirsiniz.

Öğrenci velilerini bilgilendirmek amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan bir uygulama olan 8383, çocukları okula giden pek çok kişi tarafından kullanılan bir hizmet olmaktadır. Okula giden öğrencilerin ders durumları hakkında bilgilendirme mesajları alınabilen 8383 uygulaması ile aynı zamanda öğrencilerin okulda olan bütün eğitim durumları da öğrenilebilmektedir.

8383 Aboneliği Nasıl İptal Edilir?

Öğrencilerin sınav tarihlerini, sınav notlarını, okul kaydı bilgilerini ve daha pek çok bilginin öğrenilmesini sağlayan 8383 uygulamasını, veliler istedikleri anda iptal edebilmekte ve 8383’e olan aboneliklerini sonlandırabilmektedirler. Bunun için yapılması gereken tek şey ise Turkcell, Avea ya da Vodafone telefon hatlarından, 8383 numarasına abonelik iptal yazarak kısa mesaj atmak olmaktadır.

8383 abonelik iptali sms
  • 8383 aboneliği iptal etme işlemi için IPTAL yaz 8383‘e kısa mesaj gönderiniz.

Aynı zamanda abonelik dışında, bu hizmeti kullanmak isteyen öğrenci velileri de her bilgilendirme mesajı için 1,00 TL ödemektedirler. Bu uygulama üzerinden 8383 abonelik kaydı ise Avea, Turkcell ya da Vodafone hatları üzerinden, 8383 numarasına atılan kısa mesaj sayesinde kolaylıkla yapılabilmektedir. Bu mesaj gönderimde abonelik oluşturmak için yazılması gereken tek şey ise öğrenciye ait olan Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmaktadır.

8383 Aboneliği Nasıl Yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan 8383 uygulaması ile e-okulda yer alan bütün öğrenci bilgilerinin velilere gitmesi sağlanmakta ve bu çok yararlı olan teknolojik hizmet, özel abonelik yolu ile hizmet vermektedir. 8383 aboneliği ücretli olup, bu ücretlendirme Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom operatörleri aracılığıyla yapılmaktadır.

Buna göre 8383’e üye olmak için uygulamasını edinen öğrenci velileri, her ay bu telefon operatörlerine aylık olarak cüzi miktarlarda ödeme yapmaktadır. Buna göre 8383 uygulamasına abonelik fiyatı vergilerde dâhil olmak üzere aylık 2,50 TL olmaktadır. Bu abonelik sonucunda öğrenci velilerine, her ay 30 tane olmak üzere öğrencilerin ders durumlarına ait olan bilgiler ve notlar kısa mesaj yolu ile iletilmektedir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.